Το μέλλον της επικοινωνίας - Illumishare

Το μέλλον της επικοινωνίας - Illumishare

Θυμάστε το project iPhone 5 Concept Design με τα μελλοντικά εργαλεία που θα ήθελαν οι fun να δούν στο iphone5. Τώρα η Microsoft υλοποιεί ένα από αυτά.



Αυτό που κάνουν οι... πεφωτισμένοι επιστήμονες που εργάζονται στην Microsoft Research με το IllumiShare είναι να επιτρέπουν σε ανθρώπους που ενώ βρίσκονται μακριά, μπορούν να μοιράζονται οποιοδήποτε φυσικό ή ψηφιακό αντικείμενο που βρίσκεται επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μάλιστα, η Microsoft Research λέει ότι πρόκειται για μια περιφερειακή συσκευή χαμηλού κόστους. 

Το ΙllumiShare μοιάζει με φωτιστικό γραφείου και όπως κι αυτά, φωτίζει μια επιφάνεια, αλλά ταυτόχρονα την μεταδίδει και την προβάλλει σε μια άλλη απομακρυσμένη επιφάνεια. 

Για να το επιτύχει αυτό, το IllumiShare χρησιμοποιεί έναν προβολέα και μια κάμερα. Η κάμερα κάνει λήψη βίντεο από την επιφάνεια που φωτίζεται και τη στέλνει στην απομακρυσμένη επιφάνεια. Στην αντίπερα όχθη, ο προβολέας προβάλλει το βίντεο από την απομακρυσμένη επιφάνεια στην τοπική, έτσι ώστε η μια πέφτει πάνω στην άλλη. 

Με το IllumiShare οι άνθρωποι μπορούν να σκιτσάρουν μαζί, με πραγματικό μελάνι στο χαρτί, όσοι συμμετέχουν σε μια βιντεοδιάσκεψη μπορούν να γράψουν στον... ασπροπίνακα και τα παιδιά παίζουν με τους φίλους τους με πραγματικά παιχνίδια (αυτά των φίλων τους είναι προφανώς προβολή).

Πηγή: IllumiShare | Τρίλιζα εξ αποστάσεως www.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ