Σελίδες

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Τηλεφωνική Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Τηλεφωνική Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Είστε ένας επιχειρηματίας και χρειάζεστε να επικοινωνήσετε με ένα προμηθευτή σας στην Γερμανία για να κλείσετε μία εμπορική συμφωνία. Εσείς γνωρίζετε μόνο αγγλικά ενώ ο προμηθευτής σας μόνο γερμανικά. Μέχρι πρότινος η μόνη λύση ήταν να βρίσκατε κάποιον μεταφραστή να σας βοηθήσει. Τώρα όμως η ομάδα της Microsoft Research Asia παρουσιάζει ένα πρότυπο μεταφραστή που μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο (real time) τα λεγόμενα των δύο συνομιλητών.


Παρακολουθήστε ένα βίντεο επίδειξης του τρόπου λειτουργίας της συσκευής που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Office Communicator για να πραγματοποιήσει μία On-line τηλεφωνική συνδιάσκεψη. 
Παρατηρήστε ότι τα λεγόμενα και των δύο χρηστών καταγράφονται ώστε να μπορούν να διορθωθούν λάθη της μετάφρασης. Επίσης το πρόγραμμα ενσωματώνει αλγόριθμους μάθησης ώστε όσο περισσότερο το χρησιμοποιεί ένας ομιλητής τόσο το πρόγραμμα κατανοεί περισσότερο τον τρόπο ομιλίας του αλλά και τη φωνή του ώστε η μετάφραση να γίνεται όλο και πιο πιστή.

Οι υπεύθυνοι του έργου Seide και Thambiratnam θεωρούν ότι χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο ακόμα για να υλοποιηθεί μία εμπορική εφαρμογή, όμως μη ξεχνάμε ότι οι έρευνες του σήμερα είναι η πραγματικότητα του αύριο.

Πηγή: research.microsoft | Telephone Translations in Real Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου