Adobe : Πότε να χρησιμοποιήσετε το InDesign

 Adobe : Πότε να χρησιμοποιήσετε το InDesign



Εάν σκέφτεστε να κάνετε μαθήματα για το Adobe InDesign ίσως να αναρωτιέστε «Γιατί να χρησιμοποιήσω το InDesign» ή «Πότε να διαλέξω το InDesign αντί κάποιας διαφορετικής εφαρμογής όπως το Photoshop ή το Illustrator;» Και ακόμα πιο σημαντικό αν δεν ξέρω καμία από τις εφαρμογές και θέλω να κάνω κάποια μαθήματα γραφιστικής τι από όλα να επιλέξω;

Ένα σεμινάριο για το photoshop στα ελληνικά;

Ένα Online μάθημα για το Illustrator;

Ή μήπως να κάνω ένα πακέτο μαθημάτων Adobe Graphics Design Specialist για να αποκτήσω μία συνολική εικόνα των εφαρμογών γραφιστικής.

Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να αναλύσουμε με απλούς όρους τι έχουν να προσφέρουν οι Adobe εφαρμογές, και να δούμε τα εξής:

·      Πότε να χρησιμοποιείτε το InDesign για ένα έργο σχεδίασης

·      Τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού πολλαπλών εφαρμογών της Adobe για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος

·      Γιατί πιστεύουμε ότι το InDesign είναι η πιο ευέλικτη και δημιουργική εφαρμογή σχεδίασης της Adobe που είναι διαθέσιμη

Ίσως να είστε νέοι στη χρήση του InDesign και να μην αισθάνεστε απολύτως σίγουροι ότι γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε το InDesign.

Σίγουρα, μπορεί να έχετε ακούσει ότι το InDesign είναι το πρότυπο λογισμικό για τη δημοσίευση σχεδίου – αλλά τι σημαίνει αυτό; Και τι περιλαμβάνει αυτός ο όρος; Ας το σπάσουμε σε απλούς όρους:

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλες εφαρμογές της Adobe;

Λοιπόν, έστω ότι το αφεντικό σας σας δίνει ένα έργο που απαιτεί κάποια εισαγωγή σχεδίου. Πώς γνωρίζετε αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το InDesign ή να αναζητήσετε μια διαφορετική εφαρμογή για να φέρετε εις πέρας την εργασία; Αυτή είναι μια πραγματικά συχνή ερώτηση, επειδή πολύ απλά υπάρχουν τόνοι διαφορετικών επιλογών λογισμικού εκεί έξω για την εκτέλεση εργασιών σχεδιασμού. Το φάσμα των επιλογών μπορεί να είναι συντριπτικό!

Πρέπει να ειπωθεί ότι η Adobe είναι η βασίλισσα όλων των επιτραπέζιων εφαρμογών σχεδιασμού. Η Adobe προσφέρει μια τεράστια γκάμα εφαρμογών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται αρμονικά για να παράγουν επαγγελματικά αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν άλλες εφαρμογές της Adobe εκεί έξω που μπορούν να υποστηρίξουν τη ροή εργασιών του InDesign. Αν έχετε πρόσβαση στο Creative Cloud (CC), θα έχετε πρόσβαση σε μια σουίτα εφαρμογών, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί για να λειτουργούν συγχρονισμένα μεταξύ τους.

Πρώτον, το πιο συχνό πιθανόν χρησιμοποιούμενο εργαλείο από τους σχεδιαστές είναι το Photoshop. Το Photoshop είναι εξαιρετικό για την επεξεργασία εικόνων. Μπορείτε να παίξετε με τα φίλτρα και τις μάσκες για να μετατρέψετε δραματικά και να συνδυάσετε εικόνες ράστερ (αρχεία εικόνας που αποτελούνται από εικονοστοιχεία). Είναι επίσης ένα μεγάλο εργαλείο για να παίξετε με τα χρώματα.

Δεύτερον, το Illustrator. Το Illustrator είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων σχεδιασμένο να λειτουργεί με διανυσματικές εικόνες και όχι με ράστερ. Οι διανυσματικές εικόνες είναι κλιμακούμενες και αποτελούνται από γραμμές και σημεία αγκύρωσης[T1] .

Το Photoshop και το Illustrator, μαζί με το InDesign, αποτελούν την Αγία Τριάδα των εφαρμογών σχεδίασης της Adobe. Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι για εκτύπωση, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα πολύ καλά με μόνο αυτές τις 3 εφαρμογές.

Έπειτα, υπάρχει και το Bridge, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένα εργαλείο γεφύρωσης της χρήσης των εφαρμογών. Το Bridge σας βοηθά να κάνετε προεπισκόπηση, να φιλτράρετε και να οργανώσετε τα περιεχόμενα του υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να περνάτε εύκολα εικόνες σε εφαρμογές ενώ εργάζεστε.

Και στη συνέχεια, πάνω από όλα αυτά τα βασικά Creative Suite προγράμματα, υπάρχουν όλες αυτές οι επιπλέον εφαρμογές που θα κάνουν το μυαλό σας να ζαλιστεί! Οι Web εφαρμογές σχεδίασης δημιουργούνται και βελτιώνονται όλη την ώρα – το Dreamweaver είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού Web βασισμένο σε κώδικα, έπειτα υπάρχει το Animate (παλαιότερα Flash) για τη δημιουργία animation και διαδραστικού περιεχομένου.

Στη συνέχεια, έχετε επίσης εφαρμογές που εμβαθύνουν στη διαχείριση φωτογραφιών (Lightroom), την κειμενογραφία και επεξεργασία (InCopy) και την παραγωγή και επεξεργασία βίντεο (Premiere Pro και After Effects).

Ουφ! Είναι πολλά για να τα χωνέψεις! Αλλά το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε, για οποιαδήποτε έργο διάταξης* (layout project) που αντιμετωπίζετε, είναι αυτά τα τρία προγράμματα-InDesign, Photoshop και Illustrator. Επιπλέον, φυσικά, το Adobe Acrobat είναι απαραίτητο αν παράγετε έγγραφα που πρόκειται να είναι έτοιμα για εκτύπωση.

Ok... αλλά πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα το InDesign;

…το μόνο που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε είναι το InDesign.

Μπορείτε να εφαρμόσετε βασική επεξεργασία και εφέ σε εικόνες στο InDesign. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε απλές διανυσματικές απεικονίσεις χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο InDesign.

Εάν χρειαστεί να δημιουργήσετε μια διάταξη με συνδυασμό κειμένου, εικόνων και χρωμάτων ή είτε με κείμενο είτε με εικόνες μόνο, μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς πρόβλημα, απλά χρησιμοποιώντας μόνο το InDesign.

Εφ ' όσον δεν δημιουργείτε εικόνες από την αρχή, 9 στις 10 φορές μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το InDesign και δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα.

Αν θέλετε να εστιάσετε στην ποιότητα του κειμένου και της τυπογραφίας σας και να έχετε τον μέγιστο έλεγχο της σχεδίασης και του περιεχομένου, το InDesign είναι ο νέος καλύτερός σας φίλος. Οι επιλογές μορφοποίησης είναι ατελείωτες και μπορείτε επίσης να ασκήσετε έλεγχο του περιεχομένου με εργαλεία όπως ο Ορθογραφικός Έλεγχος και οι Υποσημειώσεις.

Σε τελική ανάλυση, αν θέλετε να είστε δημιουργικοί στα σχέδιά σας και να μην περιορίζεστε από την εκτέλεση εργασιών σε έναν υπολογιστή, το InDesign είναι εξαιρετικό για την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας σας.

Είναι ακριβώς σαν να έχετε ένα στυλό ή μολύβι στο χέρι σας, και το έργο του σχεδιαστή μπροστά σας - ο ευέλικτος χώρος εργασίας σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε με διαφορετικές εμφανίσεις και διατάξεις πραγματικά εύκολα.

Και αυτός είναι ο λόγος που το InDesign είναι φοβερό – μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με άλλο λογισμικό της Adobe, ή μόνο του – όπως και να 'χει, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε κάτι τόσο φανταστικά δημιουργικό όσο και επαγγελματικά αψεγάδιαστο.

Δηλαδή μου λες ότι χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσω το InDesign;

Όχι, δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε...

... Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα κάλεσμα για να διαγράψετε αμέσως τις άλλες εφαρμογές Creative Suite– απλά να ξέρετε ότι το InDesign είναι η πιο ευέλικτη εφαρμογή της παρέας, και ως αποτέλεσμα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα τεράστιο φάσμα εργασιών. Αν παράγετε διατάξεις για εκτύπωση, ψηφιακή ή ακόμα και online, το Adobe InDesign είναι ο άνθρωπός σας.

Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε άλλες εφαρμογές της Adobe, το Illustrator, το Photoshop και το Bridge, ως δίκτυο υποστήριξης. Εργαστείτε με ή χωρίς αυτά[T2] , χρησιμοποιήστε τα για να επεξεργαστείτε, να δημιουργήσετε ή να οργανώσετε πιο σύνθετες εικόνες για να ενσωματώσετε στις διατάξεις του InDesign.

Αναπτύξτε ένα ευρύτερο και πιο ευέλικτο μοτίβο εργασίας, χρησιμοποιώντας το InDesign κυρίως για τη δημιουργία, την προσχεδίαση και την οριστικοποίηση διατάξεων και θα δείτε γρήγορα τη βελτίωση της ταχύτητας της ροής εργασίας και την ανάπτυξη του δημιουργικού δυναμικού σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ