Πρώτη επίσημη παρουσίαση των Windows Phone 8

Πρώτη επίσημη παρουσίαση των Windows Phone 8

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η Microsoft είναι πολύ πιθανό πως θα προχωρήσει στην επίσημη αποκάλυψη των Windows Phone 8, με την αγωνία να έχει φτάσει στο κατακόρυφο μιας και πρόκειται για μια μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού με πολλές καινούργιες δυνατότητες.

Εντωμεταξύ, πολλές φωτογραφίες έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, δείχνοντας αρκετά καινούργια στοιχεία που θα πλαισιώσουν την καινούργια έκδοση. Σε αυτές λοιπόν βλέπουμε κυρίως τρία καινούργια χαρακτηριστικά, το Skype σαν ενσωματωμένη λειτουργία των Windows, ανανεωμένο πρόγραμμα λήψης φωτογραφιών καθώς και μια νέα έκδοση των Nokia Maps.

Ξεκινώντας με το Skype, βλέπουμε ένα ανανεωμένο περιβάλλον βιντεοκλήσης ενώ θα υπάρχει παράλληλα και η επιλογή για κλήση μέσω κινητού ή Skype κατευθείαν από τις επαφές. Το ίδιο θα συμβαίνει και για την έναρξη συνομιλίας chat, με τον χρήστη να διαλέγει μεταξύ μηνύματος ή κλήσης μέσω Skype.

Μεγάλες αλλαγές και στην εφαρμογή της κάμερας, με ένα καινούργιο περιβάλλον χρήσης. Στο απλό UI της κάμερας περιλαμβάνεται ένας επιλογέας στην αριστερή πλευρά όπου έχει τοποθετηθεί η ανάλογη ρύθμιση για την λειτουργία του ζουμ ενώ επίσης δίνεται και ένα ειδικό πλήκτρο για την εύκολη εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και οπίσθιας κάμερας, ανάλογα την εκάστοτε επιθυμητή χρήση.

Ακόμη, μέσω screenshot, μπορούμε να δούμε πως θα είναι η επόμενη έκδοση της εφαρμογής Nokia Maps, που προορίζεται να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου το Bing Maps ενώ θα υποστηρίζεται επιπρόσθετα και η επιλογή για 3D πλοήγηση. Η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί με πληροφορίες για την κίνηση (όπου αυτό είναι εφικτό) και δυνατότητα εναλλακτικής πορείας. 

Οι φήμες φυσικά δεν σταματούν εδώ. Μια καινούργια εφαρμογή που θα δούμε σε λίγες μέρες φαίνεται πως θα είναι το DataSmart, μια λειτουργία παρακολούθησης της χρήσης δεδομένων στο τηλέφωνο. Οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει δείχνουν επιλογή προβολής της κατανάλωσης δεδομένων σε μορφή διαγραμμάτων καθώς και των MB που απομένουν στον κάθε χρήστη.

Άλλη μια καινούργια λειτουργία θα είναι και αυτή του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, όπου φαίνεται πως η Microsoft προσπαθεί να συμβαδίσει με τα σύγχρονα δεδομένα της εποχής μας και για αυτό θέλει να παρέχει μια καλύτερη υποστήριξη συνεργασίας με την τεχνολογία NFC. 

Πόσοι χρήστες smartphone με WP ζήλεψαν την επιλογή ενεργοποίησης φωνητικού βοηθού στο iPhone; Μάλλον πολλοί και έτσι η Microsoft δεν παρέλειψε να δημιουργήσει το δικό της χρήσιμο ψηφιακό βοηθό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης διαφόρων εργασιών μέσω απλών φωνητικών μηνυμάτων. 

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενσωμάτωση υπηρεσιών VoIP με την Microsoft να είναι επιτέλους πιο διαλλακτική και να επιτρέπει σε εναλλακτικούς παρόχους VoIP υπηρεσιών να ενσωματώσουν την δική τους πρόταση στην καινούργια έκδοση.

Τέλος, αυτό που σίγουρα θα δούμε στην παρουσίαση θα είναι η συμβατότητα με διπύρηνους επεξεργαστές καθώς επίσης και μεγαλύτερες αναλύσεις οθόνης. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό όμως που αναμένουμε από την παρουσίαση θα είναι το αν θα υπάρξει συμβατότητα του καινούργιου λειτουργικού με τις διάφορες συσκευές Windows Phone που ήδη βρίσκονται στην αγορά. Δυστυχώς εκεί η Microsoft τηρεί σιγή ιχθύος και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιουνίου, οπότε και θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Πηγή: myphone.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ