Προσλήψεις ΚΕΠ μέσω προκήρυξης 7Κ/2021 ΑΣΕΠ

Προσλήψεις ΚΕΠ μέσω προκήρυξης 7Κ/2021 ΑΣΕΠ






Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 7Κ/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν σαράντα τεσσάρων (144) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΕΠ των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

Η προκήρυξη έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργου Γεωργαντά. Ο υφυπουργός είχε συναντηθεί και συζητήσει με προϊστάμενο του ΚΕΠ Συντάγματος για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και για τα αιτήματά τους.

Για την αναγκαιότητα αυτών των προσλήψεων είχαν μιλήσει πρόσφατα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ τα οποία έχουν εξελιχθεί σε θεσμό ιδιαίτερα δημοφιλή στους πολίτες αλλά και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 60 ΠΕ, 40 ΤΕ και 44 ΔΕ, όλες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Όπως είναι εμφανές, όλες οι προσλήψεις θα γίνουν από έναν και μοναδικό κλάδο, εκείνον της Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) ο οποίος συναντάται μόνον στα ΚΕΠ.

Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι θα θεωρηθούν υποψήφιοι για τις θέσεις πτυχιούχοι όλων των πτυχίων και των διπλωμάτων κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Όσοι επιλεγούν αναμένεται να περάσουν από μια διαδικασία εκπαίδευσης πάνω στα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ.

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν κυρίως με την παροχή διοικητικών πληροφοριών και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών από την υποβολή της αίτησης μέχρι την έκδοση της τελικής πράξης σε συνεργασία με τις καθ’
ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα θα απασχοληθούν με:
- Την ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων.
- Την παραλαβή αιτήσεων πολιτών για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους από τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
- Τον έλεγχο της πληρότητας των αιτήσεων των πολιτών και σε περίπτωση που για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης απαιτούνται δικαιολογητικά, που δεν υποβάλλονται μαζί με την αίτηση, η αναζήτηση και η παραλαβή τους
με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από σχετική εξουσιοδότηση των πολιτών.
- Την διαβίβαση των φακέλων των υποθέσεων των πολιτών, στην αρμόδια για τη διεκπεραίωσή τους υπηρεσία,
με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο και η αποστολή του τελικού εγγράφου στον πολίτη.
- Την επικύρωση διοικητικών εγγράφων.
- Τη θεώρηση γνησίου υπογραφής.
- Τη χορήγηση παράβολων, κινητών επισήμων και υπεύθυνων δηλώσεων.
- Τη χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης με το σύστημα TAXIS







Προθεσμία Υποβολής Δικαιολογητικών

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 5 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 23 Ιουλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.



Πιστοποίηση Πληροφορικής

Όπως και σε κάθε άλλη προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στο ελληνικό δημόσιο, έτσι και στην προκήρυξη για τα ΚΕΠ απαραίτητο προσόν για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικό, για την υποβολή υποψηφιότητας αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε πιστοποίηση πληροφορικής (κωδικός 001). Για να είναι αποδεκτή από το δημόσιο η πιστοποίηση πληροφορικής πρέπει να έχει αποκτηθεί από έναν από τους αδειοδοτημένους φορείς για πιστοποιήσεις πληροφορικής: ECDL, ICT, Global Cert, ACTA, Infotest, Keycert, Cambridge.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά και πιστοποίηση πληροφορικής από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης στις παρακάτω ενότητες:

  • Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word)
  • Υπολογιστικά Φύλλα (Microsoft Excel)
  • Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet Explorer και Outlook)

Μαθήματα Πληροφορικής και κόστος πιστοποίησης


Η σχολή πληροφορικής LABTECH θα συνεχίσει τη διενέργεια ταχύρρυθμων σεμιναρίων για την απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης, για τους ενδιαφερόμενους του διαγωνισμού.

Οι άνεργοι και οι φοιτητές απαλλάσσονται του κόστους των μαθημάτων και χρεώνονται μόνο τα παράβολα εξετάσεων και έκδοσης του πιστοποιητικού τους.

Τελικό Κόστος: 175 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μαθήματα, Βιβλία, Test εξετάσεων, Κάρτα Εξετάσεων, εξέταση 3 ενοτήτων, Έκδοση Πιστοποιητικού

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν μαθήματα σε ανέργους και φοιτητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της σχολής www.labtech.gr ή να ενημερωθείτε στο 2104256830.

Δηλώστε συμμετοχή στα μαθήματα, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ