Αξιολόγηση Προγραμμάτων γραφιστικής

Αξιολόγηση Προγραμμάτων γραφιστικής

Επιλογή ενός προϊόντος μαζί με λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε στην κατάταξη.


Όταν αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό για γραφικό σχεδιασμό, τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες φαίνονται τρομαχτικά πολλά. Όσο πιο πλήρες από άποψη εργαλείων και εύκολο είναι στη χρήση ένα λογισμικό, τόσο πιο γρήγορα θα μάθετε και θα είστε σε θέση να δημιουργήσει περίπλοκα σχέδια. Το καλύτερο λογισμικό γραφικών σχεδίαση παρέχει επίσης ισχυρά εργαλεία και δυνατότητες για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καινοτόμα και δημιουργικά σχέδια.

Ενώ το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών προσφέρει μερικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε εφέ στις φωτογραφίες του σχεδιασμού σας, δεν διαθέτει τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει περίπλοκα σχέδια, ή κινούμενα γραφικά. Ένα πλήρες λογισμικό γραφικού σχεδιασμού έχει τα χαρακτηριστικά και την ικανότητα να δημιουργήσει οτιδήποτε, από κινούμενα στοιχεία μέχρι εξώφυλλα για βιβλία. Με όλα τα φωτογραφικά εφέ, εργαλεία ψηφιακής απεικόνισης και εργαλεία εικονογράφησης, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη των διαφορετικών σχεδίων για μια ευρεία ποικιλία μορφών. Ωστόσο, αν απλά ψάχνετε για κάποιο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό blog banner ή τη φωτογραφία εξωφύλλου στο Facebook, τα εργαλεία που έρχονται με το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών θα είναι αρκετό.

Με πιο περισσότερα λογισμικά γραφικού σχεδιασμού, μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε από εικονογραφήσεις, γελοιογραφίες, σχεδιαγράμματα και διαφημίσεις σε εφημερίδες. Οι εταιρείες λογισμικού (Adobe, Corel, ACDSee, Cyberlink) θέτουν το πρότυπο των κοινών τεχνικών, καθώς και το λογισμικό πρέπει να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη αυτών των κατευθυντήριων γραμμών.

Το λογισμικό γραφικών τεχνών προσφέρει εργαλεία που ανήκουν σε δύο κύριες κατηγορίες: επεξεργασία φωτογραφιών και απεικόνιση (illustration). Τα εργαλεία αυτά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε λογότυπα, εικόνες, κινούμενα σχέδια, διαφημίσεις, blog banners, αφίσες και πολλά άλλα. Τα εργαλεία σας δίνουν επίσης περισσότερο δημιουργικό έλεγχο πάνω από τα σχέδια που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες και blogs σας. Όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε ποιες εικόνες και σχέδια θα εμφανίζονται, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε ειδικά εφέ και κείμενο ή να προσαρμόσετε το μέγεθος των σχεδίων σας, έτσι ώστε να μην επιβραδύνουν το χρόνο φόρτωσης στην ιστοσελίδα ή το blog σας. Αν και συνήθως τα blogs προσφέρουν κάποιο online graphic design λογισμικό που σας βοηθά να δημιουργήσετε περίπλοκες εικόνες και σχέδια που ώστε να κάνετε βασικές αλλαγές χωρίς τη χρήση κάποιου εξωτερικού λογισμικού.

Λογισμικό Graphics Design: Πώς κάναμε τα τεστ, τι αποτελέσματα είχαμε.


Όταν μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα νέο λογισμικό, θα επικεντρωθείτε στο πόσο εύκολο είναι στη χρήση και αν μπορείτε να ολοκληρώσετε τις εργασίες που θέλετε σε σύντομο (αναλογικά πάντα) χρόνο. Για να αξιολογήσουμε το λογισμικό, δώσαμε έμφαση τόσο στα εργαλεία απεικόνισης (illustration), όσο και των λειτουργιών επεξεργασίας φωτογραφιών και εικόνων που το κάθε πρόγραμμα διαθέτει. Το διάγραμμα σύγκρισης μας λαμβάνει υπόψη τα εργαλεία στα οποία στερείται κάθε λογισμικό, και για αυτό επικεντρωθήκαμε σε ποια καθήκοντα θα ήταν σε θέση να ολοκληρώσει και πόσο καιρό πήρε για να τα ολοκληρώσει. Χρησιμοποιήσαμε αυτά τα στοιχεία ώστε να προκύψει μια βαθμολογία που αντανακλά το πόσο εύκολο είναι το λογισμικό στη χρήση του.

Προκειμένου να αξιολογηθεί το λογισμικό, συγκεντρώσαμε τρεις εικόνες ελέγχου για χρήση σε καθένα από τα προγράμματα. Για να εξερευνήσουμε τα διάφορα εφέ που το κάθε λογισμικό προσφέρει χρησιμοποιήσαμε ένα πορτρέτο, μια εικόνα ενός τοπίου και μια ακίνητη εικόνα. Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται κοινά εργαλεία σχεδιασμού, όπως περικοπή, εισαγωγή κειμένου και αλλαγή μεγέθους, και τα εφαρμόσαμε σε κάθε μία από τις εικόνες, σημειώνοντας πόση ώρα χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η κάθε εργασία. Αξιολογήσαμε και το περιβάλλον εργασίας του λογισμικού διότι παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα μπορεί ο χρήστης να βρει τα εργαλεία.

Για να ελέγξετε τα εργαλεία εικονογράφησης (illustration), δημιουργήσαμε μια αφίσα, μια κεφαλίδα(header) για blog και ένα λογότυπο. Αυτές οι κοινές εργασίες απαιτούν ένα συνδυασμό εργαλείων. Δεν αξιολογήσαμε μόνο πόσο γρήγορα εκτελέσαμε καθένα από αυτά τα καθήκοντα, αλλά επικεντρωθήκαμε στην ταχύτητα λειτουργίας του ίδιου του λογισμικού καθώς και την ποιότητα της εικόνας μετά την επεξεργασία της. Το λογισμικό που δεν διέθετε εργαλεία εικονογράφησης, όπως το εργαλείο πένας ή ανυσματικές βούρτσες, απαιτούσε περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουμε λογότυπα, αφίσες και κεφαλίδες. Αν και δεν είναι απαραίτητα για την δημιουργία σχεδίων, τα συγκεκριμένα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας παραγωγικά.

Συνολικά, τα λογισμικά λειτουργούσαν με παρόμοιο τρόπο. Κάθε πρόγραμμα λογισμικού προσφέρει εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που παράγουν παρόμοια αποτελέσματα. Για αυτό και άλλωστε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες γραφίστες μπορούν και περνάνε με ευκολία από το ένα λογισμικό στο άλλο ή ακόμα και όταν τα λογισμικά αλλάζουν εκδόσεις.

Οι χώροι εργασίας και τα εργαλεία διαφέρουν από το ένα πρόγραμμα στο άλλο. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα προγράμματα λογισμικού σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο χώρο εργασίας, η οποία σας βοηθά να περιηγηθείτε στο λογισμικό σύμφωνα με τις δικές σας συνήθειες εργασίας. Επίσης είναι σημαντικός παράγοντας το λογισμικό να έχει προσχεδιασμένα πρότυπα αλλά και βοήθεια (Help) σχετικά με τον τρόπο χρήσης, που να δείχνει με απλά βήματα πώς να κάνουν ορισμένες εργασίες ή πώς να εκτελέσουν ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό.

Ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσετε το λογισμικό θα επηρεάσει ποιο λογισμικό θα λειτουργήσει καλύτερα για σας. Δημιουργήσαμε μια βαθμολογία που αντανακλά το πόσο γρήγορα ήμασταν σε θέση να ολοκληρώσουμε κοινές εργασίες με το κάθε λογισμικό σχεδιασμού. Εκτός από την ευκολία χρήσης, χρειάζεται να βρείτε ένα πρόγραμμα που έχει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε τα σχέδια σας. Το Διάγραμμα σύγκρισης μας, δείχνει τα διάφορα εργαλεία που κάθε λογισμικό έχει.

Εκτύπωση: Πόσο σημαντικό είναι το τελικό προϊόν;


Όταν έχετε ολοκληρώσει το σχεδιασμό ενός έργου και το μόνο που απομένει είναι να το παρουσιάσετε στους άλλους, θέλετε τη καλύτερη διαθέσιμη λειτουργία εκτύπωσης. Όταν δημιουργείτε άρθρα για τον Τύπο, θέλετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη σελίδα σας, έτσι ώστε οι πτυχώσεις του περιοδικού σας να εμφανίζονται συνεχής και με χρώμα. Εξίσου σημαντική είναι και η δυνατότητα να βλέπετε σημάδια του εκτυπωτή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στη διαδικασία σελιδοποίησης και δεσίματος.

Ένα άριστο λογισμικού γραφικού σχεδιασμού εμφανίζει στην οθόνη απόδειξη χρώματος που επιβεβαιώνει τα χρώματα στην έντυπη σελίδα σας. Για παράδειγμα, επιβεβαιώνει ότι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο που δημιουργήσατε θα εκτυπωθεί με το σωστό χρώμα, και όχι μια σκοτεινή απόχρωση του ροζ. Χρησιμοποιώντας ένα δείγμα Pantone λύνεται σημαντικά αυτό το πρόβλημα, καθώς η Pantone δημιουργεί τα χρώματα με μια ακριβή χημική διαδικασία που διασφαλίζει ότι θα εκτυπώνονται ως το ίδιο χρώμα από οπουδήποτε. Προεπισκόπηση εκτύπωσης είναι επίσης σημαντική όταν εκτυπώνετε το σχέδιό σας. Το λογισμικό θα εξασφαλίσει αυτόματα ότι δεν υπάρχουν σφάλματα πριν το σχέδιο αποσταλεί στον εκτυπωτή και σας ειδοποιεί για τυχόν αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αν υπάρχουν.

Εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων: θα χρησιμοποιήσετε άλλα αρχεία στο λογισμικό σας;


Η συμβατότητα μπορεί να είναι ένα ζήτημα ανάμεσα στα διαφορετικά προγράμματα γραφιστικής. Δεν θέλετε να βρείτε τον εαυτό σας μοιράζεται αρχεία με άλλους που δεν μπορούν να ανοίξουν, επειδή δεν έχουν το ίδιο πρόγραμμα όπως εσείς. Τα περισσότερα λογισμικά υποστηρίζει διάφορους τύπους αρχείων, ιδιαίτερα τα κοινά, όπως αρχεία JPEG, ΒΜΡ και τα αρχεία PDF. Όσο περισσότερα είδη αρχείων προσφέρει το λογισμικό γραφικών, τόσο πιο ευέλικτο γίνεται.

Το διάγραμμα σύγκρισης λαμβάνει υπόψη τους διαφορετικούς τύπους από σκίτσα και εικονογραφήσεις που θα δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας το λογισμικό και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να το πράξουν. Επίσης, εστιάζει στις επιλογές υποστήριξης, ιδιαίτερα βίντεο tutorials, εγχειρίδια και σε εφαρμογές υποστήριξης μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα.

Ετυμηγορία και οι προτάσεις μας:


Λάβαμε υπόψη μόνο προγράμματα που μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν και να χρησιμοποιήσουμε. Τρία προγράμματα γραφικών λογισμικό σχεδιασμού ξεχώρισαν μεταξύ των άλλων, στη σύγκριση μας: Photoshop, CorelDRAW, Illustratror, Indesign . Αυτά τα προγράμματα λογισμικού διαθέτουν όλα τα εργαλεία πένας, Pantone παλέτες χρωμάτων, πλέγμα, των οδηγούς, λειτουργίες ευθυγράμμισης κατανομής και snap που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε περίπλοκα και ακριβή σχέδια.

Πώς μπορώ να διδαχθώ αυτά τα προγράμματα

Στο ακόλουθο πίνακα μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα σεμινάρια, τη διάρκειά τους καθώς και το κόστος παρακολούθησης και πιστοποίησης. Κάνοντας κλικ στο αντικείμενο σεμιναρίου θα μεταφερθείτε στη σελίδα του ΚΔΒΜ Labtech για να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με την εκπαίδευση του κάθε αντικειμένου.


Αντικείμενο Σεμιναρίου
ΔιάρκειαΚόστος
Έιδικές
Εκπτώσεις


30 ώρες
€ 139
33%
σε πακέτο 2+1
30 ώρες€ 139



30 ώρες
€ 139



30 ώρες
€ 600





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ