Προσλήψεις 8.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο

Προσλήψεις 8.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο

Περισσότερες προσλήψεις το 2014 σε σχέση με όσες έγιναν φέτος «υποσχέθηκε» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Διαύγεια».

Ο υπουργός εξήγησε ότι, έως το τέλος του 2013, θα έχουν πραγματοποιηθεί 7.000-8.000 προσλήψεις (σ.σ. μέσω του μέτρου 1/5) και εκτίμησε ότι «το 2014 οι προσλήψεις θα είναοι σημαντικά περισσότερες, λόγω του 1/5 και του 1/1 (αναγκαστικές αποχωρήσεις)».

«Δεν πρόκειται να πάρουμε Διοικητικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), όταν ξέρουμε ότι θα έχουμε τέτοιους εν αφθονία στην κινητικότητα, αλλά προφανώς μπορούμε να πάρουμε εξειδικευμένους νοσηλευτές ή ειδικούς οικονομικούς που να στελεχώσουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό ή μπορεί να πάρουμε εξειδικευμένα στελέχη στις ρυθμιστικές μας αρχές» δήλωσε.

Βάσει αυτής της φιλοσοφίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο αριθμός των προσλήψεων που θα εγκριθούν εντός του 2013 θα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.000, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης «ακόμη περιμένουμε την τελική κατανομή για τον αριθμό των προσλήψεων του 2014, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το ένα προς πέντε και το ένα προς ένα, άρα θα είναι σημαντικά αυξημένος».

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «αφήνουμε στην άκρη πρακτικές του παρελθόντος, όπου στην ουσία πολύ συχνά οι προσλήψεις ήταν εξατομικευμένες συνεννοήσεις υπουργών με αρκετή ισχύ, του πελατειακού κράτους και αυτών οι οποίοι έδιναν την άδεια για αυτές τις προσλήψεις».

Όπως διαβεβαίωσε «υπάρχει ένας κεντρικός προγραμματισμός, είναι ανοιχτός προς συζήτηση και αυτός ανταποκρίνεται στους τομείς εκείνους απόλυτης προτεραιότητας τους οποίους θέλει να υπηρετήσει η κυβερνητική πολιτική».

Επιπλέον Προσόντα

Ανάλογα το γνωστικό αντικείμενο της θέσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών καθώς μπορούν να προσθέσουν πολύτιμα μόρια (συνδυαστικά) στην τελική κατάταξη.

Όπως και σε κάθε άλλη προκήρυξη για κάλυψη θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ) στο ελληνικό δημόσιο, έτσι και στην προκήρυξη της ΕΛΑΣ επιπλέον προσόν (Φ.Ε.Κ. 39/Α΄/5.3.2001) αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε πιστοποίηση πληροφορικής ή πιστοποίηση τύπου ECDL. Οι ενότητες που μπορούν να ζητηθούν στην συγκεκριμένη προκήρυξη είναι:

  • Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word) 
  • Υπολογιστικά Φύλλα (Microsoft Excel) 
  • Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet Explorer, Outlook, Outlook Express κτλ) 
  • Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Windows) 
  • Παρουσιάσεις (Microsoft PowerPoint) 
  • Βάσεις Δεδομένων (Microsoft Access)
Τέλος η γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας ανάλογα το επίπεδο γνώσης (καλή, πολύ καλή, άριστη), θα δίνει τα αντίστοιχα μόρια στους υποψηφίους.

Μαθήματα Πληροφορικής και κόστος πιστοποίησης

Η σχολή πληροφορικής LABTECH θα συνεχίσει τη διενέργεια ταχύρυθμων σεμιναρίων για την απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης, για τους ενδιαφερόμενους του διαγωνισμού. 
Οι άνεργοι και οι φοιτητές απαλλάσσονται τους κόστους των μαθημάτων και χρεώνονται μόνο τα παράβολα εξετάσεων και έκδοσης του πιστοποιητικού τους. 

Τελικό Κόστος
Περιλαμβάνονται: Μαθήματα, Σημειώσεις, Test εξετάσεων, Κάρτα Εξετάσεων, 3 εξετάσεις + 3 δωρεάν επανεξετάσεις, Έκδοση Πιστοποιητικού
Για ανέργους και φοιτητές
Για εργαζόμενους
€ 209
€ 284

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν μαθήματα σε ανέργους και φοιτητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της σχολής www.labtech.gr ή να ενημερωθείτε στο 2104256830. 



Έναρξη επόμενου τμήματος:
Δηλώστε συμμετοχή, συμπληρώνοντας τώρα την φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσει μαζί σας ο υπεύθυνος του προγράμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ