Τα 5 πιο hot επαγγέλματα για το 2012



Τα 5 πιο hot επαγγέλματα για το 2012


Αν και η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, οι βιομηχανία της τεχνολογίας είναι πολύ καλά στην υγεία της. Το παράθυρο της εισόδου στο χρηματιστήριο άνοιξε για εταιρίες όπως LinkedIn, Pandora, Groupon, Zynga και Carbonite. Είδαμε τεράστιες χρηματοδοτήσεις για εταιρίες όπως το Facebook, Twitter και Dropbox. Η όρεξη για επενδύσεις σε εταιρίες που τώρα ξεκινάνε την πορεία τους ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Συνεχώς εμφανίζονται νέα προγράμματα για επενδύσεις στην τεχνολογία. Η πρόσληψη των καλύτερων δυνατόν υπαλλήλων είναι απαραίτητη για τις εταιρίες που σκοπεύουν να επιτύχουν. Τι ψάχνουν λοιπόν οι εταιρίες τεχνολογίας και ποιοι είναι οι πιο ανταγωνιστικοί τομείς;

Η ζήτηση για πρωτοκλασάτο ταλέντο στον προγραμματισμό είναι σαφώς μεγαλύτερη από την προσφορά σε όλες τις αγορές, και κυρίως στο San Francisco, στην Νέα Υόρκη και στην Βοστόνη. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο προβληματισμού που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι εταιρίες ανεξάρτητα από την τεχνολογία πάνω στην οποία εργάζονται οι μηχανικοί τους.



Δεν εννοώ επικοινωνιακό μάρκετινγκ της παλιάς σχολής. Οι εταιρίες ψάχνουν για εξειδικευμένους online marketers που ξέρουν πώς να δημιουργήσουν "θόρυβο" και κίνηση σχετικά με το προϊόν, χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο ιστό, την κοινωνική δικτύωση και την ανακάλυψη περιεχομένου. Ένα καλό δελτίο τύπου δεν είναι αρκετό πια, καθώς όλοι αναζητούν τον επαγγελματία του κυβερνοχώρου που κατανοεί την λειτουργία του παγκόσμιου ιστού και ξέρει πώς να κάνει σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το Google+ να δουλέψουν προς όφελος του, θα δημιουργήσει το βίντεο στο YouTube που θα προκαλέσει τα περισσότερα views και θα δημιουργήσεις τις πιό στοχευμένες διαφημίσεις μέσω των AdWords και Facebook Ads

Analytics
Καθώς τα δεδομένα γίνονται όλο και περισσότερο προσβάσιμα, οι "έξυπνες" εταιρίες παίρνουν συνεχώς περισσότερες αποφάσεις με βάση τις μετρήσεις. Τα αναλυτικά στοιχεία μέσω υπηρεσιών όπως το Google Αναλytics εξελίσσονται σε κομβικό σημείο για εταιρίες που μετρούν τα πάντα (παγκόσμιος ιστός, μάρκετινγκ, πωλήσεις, κλπ) και κάθε απόφαση υποστηρίζεται από δεδομένα. Έτσι, βλέπουμε υψηλό επίπεδο ζήτησης για επαγγελματίες στην ανάλυση και τις πληροφορίες που λειτουργούν σχεδόν σαν σύμβουλοι επιχειρήσεων - βοηθούν στο να αποφασιστεί τι πρέπει να μετρηθεί και στην συνέχεια να βελτιωθεί η συγκεκριμένη ικανότητα της εταιρίας.

Δημιουργική Σχεδίαση και Χρηστική Εμπειρία

Μετά τους μηχανικούς, η μεγαλύτερη πρόκληση για τις εταιρίες είναι να βρουν δημιουργική σχεδίαση υψηλής ποιότητας και ταλέντο στην εμπειρία του χρήστη. Αφού σχεδόν κάθε εταιρία προσπαθεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική εμπειρία για τον χρήστη που θα τον κάνει να ενδιαφερθεί και να διαδράσει με το προϊόν, είναι δύσκολο να βρεθούν υπάλληλοι με αρκετή εμπειρία τέτοιου είδους (ειδικά με κινητές συσκευές και tablets) καθώς και με υπαρκτές επιτυχίες πίσω τους.

Product Management
Είναι πάντα καλή ιδέα για μια εταιρία σε αρχικό στάδιο να προσλάβει κάποιον που έχει σχετική και συγκεκριμένη εμπειρία στον τομέα της. Αυτό είναι ακόμα πιο αληθινό για την διαχείριση της παραγωγής καθώς το άτομο που βρίσκεται σε αυτήν την θέση θα πρέπει να διαχειρίζεται πελάτες και να καθορίζει την στρατηγική παραγωγής και τις περιπτώσεις χρήσης. Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για μια μεγάλη πρόκληση, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν άτομα με εμπειρία σε αυτές τις βιομηχανίες αιχμής: consumer web, e-commerce, κινητά, υπηρεσίες λογισμικού και cloud computing.


πηγή: The 5 Hardest Jobs to Fill in 2012 by Keith Cline

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ