Πώς να μπλοκάρετε μια ιστοσελίδα

Πώς να μπλοκάρετε μια ιστοσελίδα


Για γονείς και εργοδότες


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να μπλοκάρουμε μια ιστοσελίδα. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες είναι να αποτρέψουμε τα παιδιά από το να έχουν πρόσβαση σε ιστοτόπους, με περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους ή τυχερά παιχνίδια. Για τους εργοδότες, μπλοκάροντας ιστοσελίδες είναι ένας τρόπος για να παραμένουν οι εργαζόμενοι πιο συγκεντρωμένοι στις εργασίες τους, και να μην χάνονται έτσι ώρες εργασίας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δείξουμε πώς να μπλοκάρετε την πρόσβαση σε ένα ιστότοπο από ένα συγκεκριμένο υπολογιστή και να αποφύγετε τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό. 

Βασική προϋπόθεση για να αποτρέψετε όποιον θέλει να αναιρέσει τις ενέργειες μπλοκαρίσματος που θα κάνετε είναι να έχετε μόνο εσείς χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες του υπολογιστή να συνδέονται ως απλοί χρήστες.

Μπλοκάρισμα ιστοτόπου χρησιμοποιώντας το Hosts file

  • Εντοπίστε το αρχείο hosts ακολουθώντας τη διαδρομή C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
  • Ανοίξτε το host αρχείο ως διαχειριστής με το Σημειωματάριο (Notepad)


  • Μεταφερθείτε σε μία νέα κενή γραμμή στο τέλος του αρχείου (συνήθως μετά τη διεύθυνση 127.0.0.1 localhost


  • Πληκτρολογήστε την ιστοσελίδα ή τον ιστότοπο που θέλετε να αποκλείσετε αλλά πριν από τη διεύθυνση εισάγετε το πρόθεμα "127.0.0.1"

    • Παράδειγμα: για να αποκλείσω τον ιστότοπο reddit.com θα πληκτρολογήσω: 127.0.0.1 reddit.com

  • Κάντε αποθήκευση του αρχείου Hosts (Αρχείο-->Αποθήκευση / File--> Save)



Αν εμφανιστεί μήνυμα ότι δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε πρέπει να αλλάξετε στις ιδιότητες του αρχείου τις Ρυθμίσεις ασφάλειας. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts», επιλέξτε Ιδιότητες -> Ασφάλεια (Properties -> Security) και βεβαιωθείτε ότι όλα τα πλαίσια ελέγχου (checkboxes) να είναι επιλεγμένα. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε το αρχείο ως διαχειριστής.


Το αποτελεσματικότερο μπλοκάρισμα ιστοσελίδων γίνεται απευθείας από τους δρομολογητές (routers) που χρησιμοποιεί ο καθένας στην εταιρεία ή στο σπίτι του. Όμως ο κάθε router έχει δικό του περιβάλλον και απαιτείται μία αρκετά καλή γνώση για να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να μπλοκάρετε ένα site. Επίσης μέσω router μπορούμε να διακόψουμε την πρόσβαση σε ένα ιστότοπο από όλους τους υπολογιστές ενός δικτύου αποφεύγοντας την μεμονωμένη ρύθμιση σε κάθε υπολογιστή. Ενδεικτικά τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να μπλοκάρετε μέσω router ένα ιστότοπο μπορείτε να τις δείτε στο άρθρο :


Πηγή:wikiHow



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ