Τα σύμβολα του Facebook και η σημασία τους.

Τα σύμβολα του Facebook και η σημασία τους.


Έχετε παρατηρήσει πόσα μικρά μικρά σύμβολα είναι διασκορπισμένα στο θολό τοπίο του Facebook; Πρέπει να υπάρχει μια ομάδα σε κάποιο μικρό κουβούκλιο στα κεντρικά του Facebook που έχει ως αποκλειστικό της έργο να εφευρίσκει το επόμενο εικονίδιο που θα μας παρουσιάσει.
Όποιος και να είναι ο λόγος ύπαρξης όλων αυτών των εικονιδίων, σίγουρα προκαλούν κάποια σύγχυση. Ενώ κάποια από αυτά είναι αυτονόητα (ή παρέχουν επεξήγηση δίπλα τους), κάποια άλλα αποτελούν πραγματικό μυστήριο.


Τα απλά σύμβολα

Στο επάνω μέρος της Αρχικής σας σελίδας στο Facebook θα παρατηρήσετε 3 εικονίδια. 

  • Το εικονίδιο με τα ανθρωπάκια που εμφανίζει λίστα με τα αιτήματα φιλίας που έχετε λάβει.
  • Το εικονίδιο με της "συζήτησης" που εμφανίζει λίγα με τα πιο πρόσφατα προσωπικά μηνύματα που έχετε λάβει, και
  • Το εικονίδιο της γης αντιπροσωπεύει την λίστα με ειδοποιήσεις για όλες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις που σχετίζονται με την δραστηριότητα σας στο Facebook.
Ένα ακόμα γνωστό εικονίδιο του Facebook είναι αυτό της επεξεργασίας. Όποτε δείτε αυτό το μολυβάκι στην επάνω δεξιά γωνία ενός κειμένου ή μιας εικόνας, σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε αλλαγές. Το είδος των αλλαγών θα εμφανιστεί όταν κάνετε κλικ στο μολυβάκι οπότε και θα μπορείτε να επιλέξετε από μια λίστα.

Και τα λιγότερο απλά...

Η επόμενη ομάδα συμβόλων είναι αρκετά γνωστά σε "επαγγελματίες" χρήστες του Facebook. Πόσα αναγνωρίζετε;


Κάθε φορά που πρόκειται να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο, ένα λινκ, μια φωτογραφία, μπορείτε (και πρέπει) να ελέγξετε ποιοι θα έχουν πρόσβαση στην δημοσίευσή σας. Κάτω από το χώρο της δημοσίευσης υπάρχει η επιλογή "Δημόσια". Κάνοντας κλικ επάνω της εμφανίζεται λίστα για να ορίσετε εσείς αν θα είναι εμφανής σε όλους (δηλαδή Δημόσια), στους φίλους σας, ή μόνο σε εσάς. Αν θέλετε να μπορούν να την δουν κάποιοι από τους φίλους σας, κάντε κλικ στο Προσαρμογή και επιλέξτε ποιοι θα την βλέπουν και ποιοι όχι. 
Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να διαχωρίσετε τους φίλους σας σε ομάδες (από το εργαλείο Δημιουργία ομάδας...) και να ορίζετε απευθείας σε ποιες ομάδες θα είναι ορατή η κάθε σας δημοσίευση. 


Αν δείτε το εικονίδιο ενός μικρού γραναζιού δίπλα σε οποιαδήποτε εφαρμογή, στήλη, ή περιοχή του Facebook, σημαίνει ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις για αυτό το χαρακτηριστικό κάνοντας κλικ επάνω του.


Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης εμφανίζεται το πλαίσιο συζήτησης, ένας χρήσιμος τρόπος για να επικοινωνείτε με τους φίλους σας όταν είστε όλοι online. Τα εικονίδια κατάστασης στα δεξιά του ονόματος του κάθε φίλου σας δείχνουν αν είναι συνδεδεμένοι στο Facebook και ενεργοί (πράσινο κυκλάκι), αν έχουν ανοιχτό το Facebook αλλά κάνουν κάτι άλλο (ημισέληνος), ή αν έχουν αποσυνδεθεί. 

Σας βοήθησε αυτός ο οδηγός να ανακαλύψετε εικονίδια που δεν γνωρίζετε; Έχετε εντοπίσει άλλα παράξενα εικονίδια που δεν είναι στην παραπάνω λίστα; Μοιραστείτε τα μαζί μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ