Σεμινάρια για απόκτηση επάρκειας διδασκαλίας Πληροφορική

Για να γίνετε εκπαιδευτές πληροφορικής σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και γενικά σε πιστοποιημές δομές του ΕΟΠΠΕΠ πρέπει να έχετε τα παρακάτω προσόντα:

  • Πιστοποίηση γνώσης και πολύ καλή χρήση ευρείας γκάμας εφαρμογών σε όσο το δυνατόν πιο πρόσφατες εκδόσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Microsoft Office (σε επίπεδο Master), Photoshop, AutoCAD, Dreamweaver, Flash, κ.ά.
  • Πιστοποίηση ικανότητας εκπαίδευσης. Για τη διδασκαλία αντικειμένων της πληροφορικής εκτός από πτυχίο της αντίστοιχης ειδικότητας, γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές πληροφορικής από εγκεκριμένους φορείς πιστοποίησης.

Εγκεκριμένοι Φορείς Πιστοποίησης Που Διεξάγουν Προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Πληροφορικής


INFOTEST
Το σεμινάριο Εκπαίδευση Εκπαιδευτών - Train the Trainer έχει ως στόχο την βελτίωση και τον εκλεπτυσμό ικανοτήτων και δεξιοτήτων που απαιτούνται τόσο από έμπειρους ή νέους εκπαιδευτές, όσο και από άτομα που θέλουν να γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές σε οποιοδήποτε θεματικό πεδίο. Επιπλέον, ανταποκρίνεται και σε όλους όσους διεξάγουν παρουσιάσεις και ομιλίες χωρίς απαραίτητα να είναι εκπαιδευτές. Η εξάσκηση και τελειοποίηση της εισήγησης (παρουσίασης) του κάθε συμμετέχοντα επιτυγχάνεται άμεσα με τον εντοπισμό και καταγραφή των αδυναμιών του αλλά και των εμποδίων που παρουσιάζονται καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίασης του. Οι εισηγητές μας από την άλλη πλευρά με τις γνώσεις, την μεταδοτικότητα, την συνεχή αλληλεπίδραση με το ακροατήριο, η χρήση πρακτικών ασκήσεων και ασκήσεων παιχνίδια, καθώς επίσης και η φιλοσοφία του "Κάνω και Κατανοώ" συντελούν στην ανταπόκριση των προσδοκιών από την πλευρά των εκπαιδευομένων.

Διάρκεια: 25 ώρες σε 3 συνεχόμενες ημέρες
Επικοινωνία: 2104256830 & info@labtech.gr

ECDL
Το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Certified Training Professional (CTP) δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές πληροφορικής να αποδείξουν και να πιστοποιήσουν την εμπειρία και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες. Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στους Η/Υ. Έχει δοθεί έμφαση στο να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτές να αποδείξουν ότι κατέχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μία αποτελεσματική εκπαίδευση. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι εκπαιδευτές αντιστοιχούν στα ισχύοντα διεθνή πρότυπα. 2

Διάρκεια: 12 συνεχόμενες εβδομάδες σε συναντήσεις διάρκειας 8 διδακτικών ωρών μια φορά την εβδομάδα.

Επικοινωνία: 2103729100 & info@ecdl.gr

ACTA
Το CAT for IT είναι ένα Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων Βασικών και Προηγμένων Δεξιοτήτων Πληροφορικής. Αφορά όλους όσους έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων ή διαθέτουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία (της τάξεως των 300 ωρών εκπαίδευσης) και επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες εκπαιδευτές Πληροφορικής. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν κανένα από τα παραπάνω κριτήρια, τότε είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του Εισαγωγικού Προγράμματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ειδικοτήτων, διάρκειας 16 ωρών.

Διάρκεια: 24 ώρες φυσικής παρουσίας σε τάξη και 56 ώρες μελέτη-εργασίες.
Επικοινωνία: 2310510870 & info@acta.edu.gr

Εισηγητές ΟΑΕΔ - ΛΑΕΚ
Οι παραπάνω πιστοποιήσεις μπορούν υπό προϋποθέσεις να σας βοηθήσουν να γίνεται εισηγητής σε επιδοτούμενα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες μελετήστε τις προϋποθέσεις του ΛΑΕΚ στην σχετική εγκύκλιο για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://laek.oaed.gr.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ