Μαθήματα Web Design

Μαθήματα Web Design

Μαθήματα Web design

Σεμινάριο Web Design μέσω Adobe Dreamweaver
Παρακολουθώντας το σεμινάριο Web Design μπορείτε να κάνετε όλες τις απαιτούμενες εργασίες για το σχεδιασμό και τη συντήρηση απλών αλλά και σύνθετων ιστοχώρων. To μάθημα του Web Design έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε μετά την περάτωση του, οι σπουδαστές να είναι σε θέση να σχεδιάζουν web sites(ιστότοπους) οι οποίοι θα ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.
Τα μαθήματα web design υλοποιούνται μέσω της εκμάθησης του προγράμματος Adobe Dreamweaver και αποτελούνται από τέσσερις θεματικές ενότητες εκπαίδευσης:
  • Σύνταξη HTML και CSS
  • Εκμάθηση περιβάλλοντος σχεδίασης Dreamweaver
  • Δημοσίευση ιστοσελίδων και καταχώρηση ονόματος ιστοτόπου
  • Βελτιστοποίηση Προβολής Ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο μέσω σωστού SEO

Μαθήματα HTML

Μαθήματα HTML
Μέσα από το σχεδιαστικό περιβάλλον του Dreamweaver μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα δημιουργίας ιστοσελίδων HTML για να εισάγετε κείμενο, εικόνες, υπερσυνδέσμους, φόρμες και γραφικά. Η HTML (ακρωνύμιο του αγγλικού HyperText Markup Language, ελλ. Γλώσσα Σήμανσης Υπερκειμένου) είναι η κύρια γλώσσα σήμανσης για τις ιστοσελίδες, και τα στοιχεία της είναι τα βασικά δομικά στοιχεία των ιστοσελίδων. Η HTML γράφεται υπό μορφή στοιχείων HTML τα οποία αποτελούνται από ετικέτες (tags), σκοπός του μαθήματος είναι να μάθουμε να συντάσουμε σωστά τον κώδικα HTML ώστε ένας web browser να διαβάζει τα έγγραφα HTML και τα συνθέτει σε σελίδες που μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει ο απλός χρήστης του διαδικτύου. Ο browser δεν εμφανίζει τις ετικέτες HTML, αλλά τις χρησιμοποιεί για να ερμηνεύσει το περιεχόμενο της σελίδας. Τα στοιχεία της HTML χρησιμοποιούνται για να κτίσουν όλους του ιστότοπους. Η HTML επιτρέπει την ενσωμάτωση εικόνων και άλλων αντικειμένων μέσα στη σελίδα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμφανίσει διαδραστικές φόρμες.

Μαθήματα CSS

Μαθήματα CSS
Τα μαθήματα για τη γλώσσα μορφοποίησης CSS δίνουν τη δυνατότητα στον web designer να ορίζει χρώματα και μεγέθη οργανωμένα σε στυλ και έπειτα να εφαρμόζει τα στυλ αυτά στα στοιχεία των σελίδων ενός site. Η CSS (Cascading Style Sheets-Διαδοχικά Φύλλα Στυλ) ή ( αλληλουχία φύλλων στυλ ) είναι μια γλώσσα υπολογιστή που ανήκει στην κατηγορία των γλωσσών φύλλων στυλ που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της εμφάνισης ενός εγγράφου που έχει γραφτεί με μια γλώσσα σήμανσης. Χρησιμοποιείται δηλαδή για τον έλεγχο της εμφάνισης ενός εγγράφου που γράφτηκε στις γλώσσες HTML και XHTML, δηλαδή για τον έλεγχο της εμφάνισης μιας ιστοσελίδας και γενικότερα ενός ιστοτόπου. Η CSS είναι μια γλώσσα υπολογιστή προορισμένη να αναπτύσσει στυλιστικά μια ιστοσελίδα δηλαδή να διαμορφώνει περισσότερα χαρακτηριστικά, χρώματα, στοίχιση και δίνει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με την html. Για μια όμορφη και καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα η χρήση της CSS κρίνεται ως απαραίτητη.

SEO - Βελτιστοποίηση Προβολής Ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο

Βελτιστοποίηση Προβολής Ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο
Κρίσιμο κομμάτι του σεμιναρίου Web Design είναι ή εκμάθηση των σωστών κανόνων SEO που πρέπει να εφαρμόζονται σε μία ιστοσελίδα ώστε να βελτιστοποιείτε η θέση στην οποία προβάλλεται στα αποτελέσματα του Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης. Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η τεχνική με την οποία μια ιστοσελίδα μπορεί να εμφανιστεί στα πρώτα αποτελέσματα αναζητήσεων όταν κάποιος ψάχνει συναφές περιεχόμενο σε κάποια μηχανή αναζήτησης και στα ελληνικά μπορεί να αποδοθεί με την έκφραση "βελτιστοποίηση προβολής ιστοσελίδων".
Σαν διαδικασία αποτελείται από 2 στάδια:
1. Onsite optimization: βελτιστοποίηση κώδικα ιστοσελίδας, σωστός τίτλος, περιγραφή, λέξεις κλειδιά και πλούσιο περιεχόμενο.
2. Offsite optimization: Δημιουργία εισερχόμενων συνδέσμων προς την ιστοσελίδα μας από όσον το δυνατόν πιο πολλά και καταξιωμένα συναφή websites γίνεται. Επίσης δημιουργία συνδέσμων και κοινού σε όλα τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, twitter κλπ.
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την εκμάθηση των διαδικασιών hosting και domaining, δηλαδή το πώς δημοσιεύουμε ένα site στο διαδίκτυο, αλλά και το πώς κατοχυρώνουμε ένα όνομα που να συνδέεται με τον ιστότοπο που έχουμε σχεδιάσει.

Ύλη μαθημάτων σεμιναρίου Web Design

Το σεμινάριο του Web Design αποτελείται από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
  • Κανόνες σωστού design σύμφωνα με τα πρότυπα W3C
  • Εκμάθηση σύνταξης και ετικετών (tags) HTML
  • Δημιουργία και σύνταξη CSS. Χρήση προτύπων και βιβλιοθηκών
  • Το περιβάλλον του Dreamweaver, παράθυρα, τύποι προβολών. Εισαγωγή εικόνων, συνεργασία με το Photoshop
  • Εισαγωγή βίντεο HTML5, ήχου, iframes, φορμών
  • Δημιουργία απόλυτων και σχετικών υπερσυνδέσεων. Τεχνικές ανασχεδιασμού
  • Αρχές SEO. Bελτιστοποίηση προβολής στις μηχανές αναζήτησης
  • Χρήση JavaScript, ενσωμάτωση Social Plugins (facebook, Twitter, Google+)
  • Hosting and Domaining website. Αξιολόγηση και έλεγχος σφαλμάτων του site
Αναλυτική θεματολογία του σεμιναρίου μπορείτε να δείτε απευθείας από το site της Adobe:
Αναλυτική ύλη σεμιναρίου Adobe Web Design.

Πιστοποιηθείτε με την Adobe

Πιστοποίηση Adobe
Προετοιμαζόμαστε και πιστοποιούμε τις γνώσεις μας και στον τομέα της γραφιστικής με τις πιστοποιήσεις της Adobe, της κορυφαίας εταιρείας γραφικών τεχνών στο κόσμο. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων του σεμιναρίου Web Design μπορείτε να αποκτήσετε την πιστοποίηση Web Authoring Using Adobe Dreamweaver. Αποκτήστε πιστοποίηση με διεθνή αναγνώριση και κύρος από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία ενός από τα δημοφιλέστερα προγράμματα σχεδίασης ιστοσελίδων.

Διάρκεια και κόστος Μαθημάτων Web Design

Σεμινάριο DWΚόστοςΔιάρκεια
Εκπαίδευση σε τμήμα€60030 ώρες
Εκπαίδευση μέσω elearning€60030 ώρες
Φοιτητές - Άνεργοιέκπτωση 25%
Έναρξη επόμενου τμήματος: 21/10/15   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ